torsdag 27. november 2014

Gdansk

Vi har vært på en langhelg til vakre Gdansk i Polen. Gdansk har en utrolig vakker historisk bydel med fantastisk arkitektur. Mange av de flotte bygningene er blitt møysommelig gjenoppført etter å ha blitt jevnet med jorden under 2. verdenskrig. I den historiske bydelen finner man Mariakirken som er verdens største mursteinskirke. Den ble påbegynt på 1300-tallet. Zuraw Gdanski kalles den gamle kranen fra 1444 ved elven Motlawa. Den er en av byens mest fotograferte og gjenkjennelige byggverk. Det var i Gdansk Lech Walesa og Solidaritet ble begynnelsen på slutten for kommunismen i desember 1980. I Gdansk finnes et godt utvalg av restauranter, puber og barer. Ønsker man å gå på shopping, finnes det også flere store kjøpesentre her:-)














5 kommentarer:

  1. Der var det kjempefin arkitektur. Og det så veldig koselig ut.
    Vi var i Polen for noen år siden, i Warzawa, hovedstaden. Det var på nyåret og altfor kaldt og vått til å nyte det helt, men vi så mange fine perler. Jeg synes det var så god mat der.
    Savner å ta slike små turer, men det er helt uaktuelt nå, siden vi har skikkelig mye å gjøre på jobb disse tider. Det går nemlig superbra etter at vi flyttet butikken i september.
    Så er det strax fredag IGJEN! God helg ( selv skal det jobbes....sukk)

    SvarSlett
  2. Så otroligt vackert, jag sätter upp Gdansk på min önskelista, det var kul att få se så många fina bilder därifrån!
    Agneta kram

    SvarSlett
  3. Ahhh du var i min nabolandet Marianne :-))) herlige bilder. Tusen takk. Glede å se.
    Ha en riktig fin helg... advent... Klem fra Viola.

    SvarSlett
  4. Så vackert! Vilken stad! Kul all se dina bilder...
    Varm kram,
    Titti

    SvarSlett
  5. Hej Marianne!
    Vi har inte haft någon internetanslutning på över en vecka så jag har inte kunnat skriva och tacka dig för den jättefina boken! Den var så mysig och full med vackra bilder, norska interiörbilder, jag älskar ju Norge! Jag gjorde ett inlägg på min blogg om boken (via mobilen) och alla tycker boken verkar så jättefin.
    Jag vill bara tacka igen och önska dig en fortsatt trevlig adventstid!
    Kramar
    Agneta

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...